Linglong публикува подробности за най-новата си гама гуми, серията Master, която се състои от три летни гуми, подходящо наречени Comfort Master, Sport Master и Grip Master CS.

Според Linglong гумите им се отличават с редица уникални технологии, включително третата формула на смола на компанията, за която твърди, че увеличава сцеплението при мокра настилка. Те също имат модел на протектора, който помага при мокро спиране, като изхвърля вода от протектора, за да подобри сцеплението. Според компанията ревизираният модел на протектора има стабилен дизайн на баланса на налягането и напрежението, заедно с технологията на гасителни ламели, която разширява контактната площ на гумата с 3% в сравнение с предишното поколение продукти. По този начин се твърди, че серията Master постига 4% по-голяма тяга от предшественика си. Linglong заявява, че тестовите тестове в Idiada са потвърдили, че влажното сцепление на серията Master е в клас А на етикета на гумите в ЕС.

Заедно с тези три варианта, Linglong пуска и зимна гума Nord Master без шипове с мека смес за протектор и това, което компанията описва като „геоникоподобен бионичен модел“ за допълнително подобряване на производителността на сняг и лед. Проектирана за европейския пазар, серията Master в момента влиза в производство и се очаква да бъде достъпна за потребителите по-късно през 2021 година.